Вінниця
21.05.2024
22.65° C
Вгору

До Вінниці з Карлсруе прибула гуманітарна допомога

До Вінницю прибув черговий гуманітарний вантаж, який зібрали жителі міста-побратима Карлсруе. Німецькі партнери не стоять осторонь і організовують благодійні ярмарки, щоб підтримати вінничан. Цього разу до нашої громади направили одну автівку, заповнену різними речами, більшість з яких призначена для вінницьких закладів освіти.

Про це повідомляє видання ЦВД, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович подякувала мешканцям Карлсруе за небайдужість та підтримку, яку вони надають вінничанам.

«Вінницька громада продовжує працювати в межах визначених пріоритетів, серед яких першочерговими є безпека та оборона, муніципалітет продовжує будувати захисні споруди, щоб відвідувачі садочків та шкіл почувалися захищеними під час повітряних тривог. Вантаж з допомогою призначений для одного з ліцеїв міста. Там наразі завершується будівництво протирадіаційного укриття місткістю в 850 осіб, його облаштують місцями для сидіння, аптечками, пледами, зроблять великі запаси води, щоб діти змогли комфортно перечікувати повітряну тривогу та продовжувати навчання», – сказала Галина Якубович.

В автівці німецькі друзі вмістили чимало гуманітарної допомоги. Окрім приладдя для вінницьких закладів освіти, там були речі для дітей: візочки, одяг та взуття, рюкзаки та іграшки тощо. Також передали верхній одяг, матраци та ковдри, розкладачки та різне побутове приладдя.

Нагадаємо, комунікація між Вінницею та Карлсруе розпочалась навесні 2022 року з ініціативи німецької сторони налагодити побратимські стосунки з Вінницькою громадою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin