Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

Які два головні чинники довголіття виявили вчені?

Вчені проаналізували дані більш ніж 1600 учасників віком від 75 років і виявили, що дві звички мають найбільший вплив на тривалість життя: відмова від куріння та регулярна фізична активність.

Про це повідомляє Т4.

Куріння скорочує життя

Результати дослідження показали, що курці вмирають в середньому на рік раніше, ніж некурящі. Це стосується навіть людей похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання. Відмова від куріння є одним з найефективніших способів продовжити своє життя.

Фізична активність додає роки

Регулярна фізична активність, така як плавання, ходьба або гімнастика, також має значний вплив на довголіття. Учасники дослідження, які вели активний спосіб життя, жили в середньому на два роки довше, ніж ті, хто не займався спортом.

Здоровий спосіб життя збільшує тривалість життя на 5 років

Вчені виділили групу людей з низьким профілем ризику, які вели здоровий спосіб життя, включаючи відмову від куріння, регулярну фізичну активність та високу соціальну активність. Середня тривалість життя у цій групі була на 5,4 роки більше, ніж у людей з високим профілем ризику, які мали шкідливі звички та низьку соціальну активність.

Це дослідження підтверджує, що навіть у похилому віці зміни способу життя можуть мати значний позитивний вплив на тривалість життя. Відмова від куріння та регулярна фізична активність можуть додати кілька років до вашого життя, незалежно від вашого віку та стану здоров’я.

Вчені рекомендують всім людям, особливо тим, хто старше 75 років, відмовитися від куріння та збільшити фізичну активність. Це допоможе не лише продовжити життя, а й покращити його якість, зменшивши ризик розвитку хронічних захворювань.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin