Вінниця
19.05.2024
16.95° C
Вгору

Ракетна атака на Вінниччину: є влучання в об’єкт критичної інфраструктури

На Вінниччині армія РФ поцілила в об’єкт інфраструктури. Сталося це 8 травня під час нічної атаки БпЛА та крилатими ракетами.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник ОВА Сергій Борзов.”Ворог атакує обʼєкти критичної інфраструктури. Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги! На жаль, є влучання. Працюють Сили оборони і всі служби”, — написав Борзов.

Повітряна тривога в області розпочалася о 02:48 і тривала до 06:04. У цей час була загроза застосування ударних БпЛА та крилатих ракет, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. О 06:26 знову на Вінниччині знову спрацював сигнал повітряної тривоги. У ПС ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку для всієї України, зафіксувавши зліт зліт МіГ-31К. Тривога тривала до 06:55.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Вінниччині.”Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією”, — написав він на Facebook-сторінці.

Повітряні Сили повідомляють, що 39 з 55 ракет і 20 з 21 БПЛА знищено над Україною вночі.

▪️33 крилаті ракети Х-101/Х-555;
▪️4 крилаті ракети «Калібр»;
▪️2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69;
▪️20 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Є постраждалі внаслідок атаки. Травмовано дитину 8-ми років на Кіровоградщині.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin