Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

У Вінниці з’явився перший в Україні симулятор віртуальної реальності для вогнеборців

Нещодавно у Вінницькому вищому професійному училищі безпеки життєдіяльності відбулася урочиста передача навчальної системи тренування FLAIM Trainer. Про це повідомили на сторінці навчального закладу.

На зображенні може бути: 8 людей та текст

У межах презентації девайсу викладачі та курсанти мали нагоду протестувати подарунок. Програмне забезпечення за допомогою технологій віртуальної реальності дозволяє змоделювати умови реальної пожежі, включно із температурними показниками.

На зображенні може бути: 2 людини, динамік та текст «ВИЩЕ ПРОФЕСИЙНЕ УЧИЛИЩЕ ЛДУ ЛДУБЖД БЖД FLAIM สพ»

Олег Кушнірук, начальник управління освіти, науки та спорту ДСНС України, подякував британським благодійникам за надсучасне обладнання, що допоможе зробити процес підготовки рятувальників більш ефективним, безпечним та економним.

«Ми переконалися, що мультисенсорне обладнання віртуальної реальності зі зворотним звʼязком максимально наближає освітній процес до реального, а збір даних та аналіз результатів навчання дозволить суттєво поліпшити професійну підготовку майбутніх вогнеборців-рятувальників» – зауважив Олег Кушнірук.

На зображенні може бути: 2 людини та текст «FLAIM Trainer ВИЩЕ ПРОФЕСΙЙНЕ УЧИЛИЩЕ ЛДУ ЛДУБЖД БЖД»

Реалізація проекту відбулась за ініціативи благодійного фонду «Українські вогнеборці»,  участі і підтримки іноземних партнерів компаній North Fire та FLAIM Systems.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin