Вінниця
19.05.2024
19.62° C
Вгору

Відтепер українці можуть обрати номерний знак для авто: запрацювала нова послуга від МВС

З 7 серпня в Україні запрацювала нова сервісна послуга від МВС, що дозволяє громадянам обирати та бронювати бажаний номерний знак для авто. Замовити послугу можливо за типом транспортного засобу.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“Але є важлива умова — на один транспортний засіб громадянин може замовити і отримати один номерний знак”, — додав міністр.

Скористатися послугою можна через Електронний кабінет водія за посиланням.

Бронювання діє протягом 10 календарних днів. Після завершення цього терміну замовлення скасовується автоматично.

Клименко наголосив, що це ще один крок до реалізації онлайн-послуги перереєстрації транспортних засобів у майбутньому.

Що потрібно знати про автомобільні номери?

У квітня 2023 року в Україні під заборону потрапили літери Z та V на номерних знаках, використання яких в індивідуальному номерному знаку має натяк на символіку російського вторгнення на територію України.

З 2020 року українські власники електрокарів за бажання можуть закріплювати при реєстрації авто “зелені” номерні знаки. Вони засвідчують повну екологічність автівки. Ці номерні знаки містять літери латинського алфавіту та цифри зеленого кольору.

Це було зроблено для того, щоб в майбутньому власники авто на електротязі мали змогу користуватись пільгами: безплатною стоянкою на місцях зарядки електромобілів, в’їзд в екологічно чисті райони, рух смугами громадського транспорту.

Перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах по всіх областях можна онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням.

Скільки коштує індивідуальний номерний знак

Вартість виготовлення індивідуального номерного знаку – 300 гривень. У цю суму входить номерний знак й три символи на ньому. Це мінімальне замовлення. Загалом можна замовити до восьми символів. За кожний наступний символ треба заплатити 90 гривень. Вартість графічного елементу складає 500 гривень.

Крім того, встановлена вартість на спецпродукцію (номерну базу для авто) – 466 гривень. Номерна база для мотоцикла коштує менше – 266 гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin