Вінниця
19.05.2024
19.62° C
Вгору

єВідновлення: власники знищеного житла зможуть подати заяву через Дію на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляють, що відсьогодні власники житла, яке було зруйноване внаслідок збройної агресії рф, зможуть подати заяву на отримання компенсації. Зробити це можна через застосунок Дія.

Отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке:

– Зруйноване через бойові дії після 24 лютого;

– Не підлягає відновленню;

– Розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.

Як люди можуть податися на компенсацію?

  • Перш за все, потрібно подати в Дії інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, якщо таке ще не було подане.
  • Після цього потрібно безпосередньо подати через Дію заяву.

Заяви розглядатимуть комісії, створені при органах місцевого самоврядування. Вони й прийматимуть рішення щодо призначення чи не призначення компенсації.

Компенсація надаватиметься у формі електронного житлового сертифікату. Його можна використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках. Не обмежували у виборі місця нової оселі — громадяни зможуть обрати житло в будь-якій громаді України.

Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID / UK aid TAPAS Project/ Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та Світового банку.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті програми єВідновлення в розділі «Зруйноване житло» https://erecovery.diia.gov.ua/ або ж звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin