Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

У Вінниці до Дня Землі влаштують фотоконкурс, майстер-клас із ресайклінгу, веломандрівку та прогулянку з птахами

Щороку 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі. З цієї нагоди у Вінниці влаштують чотири тематичні заходи з туристичним компонентом: фотоконкурс «Природа в місті», проєкт ресайклінг арту «Нове життя речей», веломандрівку Буго-Деснянським заказником і прогулянку з птахами. Заходи пройдуть в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст України II», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії.

До участі запрошують креативну молодь, екоактивістів та зацікавлених жителів з усієї Вінницької громади.

Детальніше про кожну з цих подій:

  • Фотоконкурс «Природа в Місті ідей»

Триватиме упродовж 17-24 квітня.

Умови:

• бути підписаними на сторінку Visit Vinnytsia у Facebook чи Instagram;

• зробити світлину «Природа в Місті ідей» (зелені зони, водойми, флора і фауна Вінниці та її околиць);

• якщо ви берете участь у конкурсі у Facebook – розмістити фото в коментарях під тематичним дописом про конкурс за посиланням: https://bit.ly/3KKdvQD ;

• якщо ви берете участь у конкурсі в Instagram – розмістити фото в сторіс або в дописі та відмітити Visit Vinnytsia;

• фото, яке набере найбільшу кількість лайків, автоматично стає переможцем, з яким організатори конкурсу зв’яжуться через особисті повідомлення.

Найкращі фото отримають призи: екоторбу з принтом Лялька-мотанка, свічку з логотипом Вінниці, екоторбу з Гербом України та інші.

Старт конкурсу: 17 квітня.

Завершення: 24 квітня о 12:00.

Організатори: ГО «Він-Ресурс», департамент маркетингу міста та туризму, відділ екологічної політики департаменту економіки і інвестицій. Організатори залишають за собою право використовувати фотоматеріали з метою промоції Вінниці (з вказанням авторства).

  • Проєкт ресайклінг арту «Нове життя речей» Цей проєкт відбудеться як творча майстерня з напрямку ресайклінг арт (з англ. recycling – переробка відходів з метою їх подальшого використання). Сенс цього напряму не просто у повторному використанні речей, а в тому, щоб змусити людей задуматися, як ми ставимося до речей навколо нас та всієї планети.

Майстер-класи з переробки старих речей (стільців, шкатулок, дерев’яних полиць, різноманітних скляних пляшок тощо) відбудуться 21 та 22 квітня у Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського (вул. Івана Бевза, 15). Фарбами й іншими необхідними для цього матеріалами учасників забезпечать.

Участь у майстер-класах безкоштовна за попередньою реєстрацією, що триватиме до 19 квітня включно за посиланням: https://bit.ly/3UvjwFv . Вік учасників – від 16 років. Також напередодні майстер-класів, 20 квітня, вінницький художник і голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк проведе онлайн-зустріч, на якій детальніше розповість про цей проєкт. А протягом наступного тижня (до 30 квітня) всі охочі зможуть переглянути ці роботи на виставці в Музеї Коцюбинського.

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму, відділ екологічної політики департаменту економіки і інвестицій, департамент культури, ГО «Лабораторія актуальної творчості», ГО «Він-Ресурс», Вінницька дитяча художня школа, Вінницький літературно-меморіальний музей М.Коцюбинського,.

  • Фотопрогулянка «З птахами Вінниці» Птахоспоглядання або ж бердвочинг нині стає дедалі популярнішим в усьому світі. Прогулянку мальовничими місцями Вишенського парку і ботанічного саду «Поділля» влаштує орнітолог і викладач ВДПУ імені М. Коцюбинського Олександр Матвійчук. Учасники зможуть побачити і дізнатися про лісових, водно-болотних птахів (і не тільки), які мешкають у нашій місцевості.

Організатори радять брати із собою фотоапарати, моноклі, біноклі, блокноти для нотаток, визначники (паперові та в додатках), і налаштуватися на чудову симфонію пташиного співу. Прогулянка відбудеться 22 квітня о 7:00 годині ранку, адже найкращий час для спостереження за птахами – це перші години після сходу сонця.

Форма для реєстрації на фотопрогулянку – за посиланням: https://forms.gle/FnWghzEMSKPBaDHe8 . Напередодні учасників повідомлять про точне місце початку на території Вишенського парку.

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму, кафедра біології Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

  • Веломандрівка Веломандрівка відбудеться у суботу 22 квітня за маршрутом: Вінниця – Буго-Деснянський заказник – Вінниця. Загальна протяжність маршруту складе понад 35 кілометрів, а тривалість – 3,5 години. Участь у велопрогулянці можуть взяти всі охочі віком від 18 років на власному велосипеді.

Під час цієї подорожі ви зможете:

  • ознайомитися з природою Буго-Деснянського заказника;
  • дізнатися історію та особливості формування ландшафтів річок Десенка і Південний Буг;
  • почути звуки весняного лісу;
  • перевірити свою витривалість;
  • познайомитися з цікавими людьми та розширити коло однодумців.

Провідником велопрогулянки буде доцент ВДПУ ім. М. Коцюбинського Володимир Канський, який вже понад 10 років є велолюбителем, і сам катає по 100-150 кілометрів по Вінницькій області: у Жмеринку, Немирів, Печеру й Сокілець, тощо.

Кількість учасників на велопрогулянку обмежена. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/MrpnAjRZMvJwtKvi6

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму, кафедра географії Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin