Вінниця
26.04.2024
8.51° C
Вгору

«У перші тижні війни основний тягар усіх викликів ліг на місцеве самоврядування»: Сергій Моргунов взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Учора, 21 березня, Сергій Моргунов, міський голова, взяв участь у засіданні Координаційної ради, яке було проведено головою обласної Ради Вячеславом Соколовим. Засідання було приурочене до питань місцевого самоврядування і зібрало представників Вінницької обласної ради, Вінницької обласної військової адміністрації, районних рад, міських та селищних голів територіальних громад Вінниччини.

Нарада обговорювала питання щодо виконання бюджету області, а також Програми економічного і соціального розвитку на 2022 рік, а також визначала цілі та пріоритети на наступний рік – 2023. На засіданні також був присутній начальник ОВА Сергій Борзов.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що спільними зусиллями представників місцевого самоврядування та органів виконавчої влади вдалось впоратись з викликами, які спричинила війна.

«У перші тижні повномасштабної війни основний тягар викликів ліг на місцеве самоврядування, – зазначає Сергій Моргунов. – Маю на увазі й підтримку переселенців, релокацію підприємстві, питання щодо підготовки до опалювального сезону, вирішенні питань логістики для бізнесу. І у тому числі основний пріоритет — підтримка наших Збройних Сил та Сил територіальної оборони. Але разом із тим, нам необхідно і далі готуватися до не менш складних випадків». Зокрема, опираючись уже на пережитий досвід, треба готуватись до наступного опалювального сезону, додав він.

Міський голова наголосив, що наразі важливим завданням має бути створення належних умов для ведення бізнесу.

«Коли я спілкуюсь із представниками бізнесу, то вони кажуть, що чим ближче до Сходу, то все менше бажання вкладати туди свої інвестиції або переїжджати тим, хто вже релокувався. Наше завдання – створити належні умови, тому що сьогодні ми одна із тих областей, які будуть знаходитися у досить жорстких конкурентних умовах щодо утримання або покращення економічного потенціалу».

Очільник міста на прикладі Вінниці пояснив, якими можуть бути заходи щодо збереження економічного потенціалу регіону та наповнення місцевих бюджетів.

«Релокація підприємств індустріальних парків, запровадження системи дуальної освіти у професійно-технічній освіті, так само співпраця з вищими навчальними закладами по підготовці кадрів, надання можливостей потенціальним інвесторам розміщати свої виробництва, та й не тільки виробництва, а й малий та середній бізнес, логістика, торгівля, надання послуг і так далі. Це всі ті наші можливості щодо збереження належного економічного потенціалу регіону, – зазначив Сергій Моргунов. – Як кажуть: «Війну виграє економіка». І ми повинні думати про те, щоб підтримувати і нарощувати можливості громад».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin