Вінниця
19.04.2024
4.12° C
Вгору

У Вінниці відбувся баскетбольний турнір, присвячений пам’яті професора Бориса Когана

Днями у Вінниці відбувся баскетбольний турнір пам’яті професора Бориса Когана та його внеску у розвиток баскетболу та медичної науки в Україні. Цьогоріч у змаганні брали участь чотири команди: Вінницького національного медичного університету, Вінницького національного технічного університету, Вінницького технічного коледжу та міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву. Захід покликаний підтримати спортивну культуру та здоровий спосіб життя серед вінницької молоді.

Пальму першості вибороли баскетболісти ВНТУ на чолі з тренером Олександром Підлужняком.

«Баскетбольний матч був дуже цікавим та напруженим. Учасники демонстрували високу спортивну майстерність. Усі ми отримали важливий досвід та нові емоції», – каже Дмитро, капітан команди Вінницького технічного коледжу.

На заході було багато емоцій та цікавих моментів. Підтримували та додавали енергії й мотивації для гравців – дівчата-черлідерки, які виконували різноманітні акробатичні трюки. Спортсмени отримали медалі, а найкращі баскетболісти – подарунки.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський наголосив на важливості турніру та зазначив, що спорт у нашому місті у числі пріоритетів, адже сприяє зміцненню здоров’я та сили духу.

«Наше місто живе, рухається та розвивається. Ми незламна нація», – каже Сергій Краєвський.

Нагадаємо, Борис Коган працював викладачем медичного тоді ще інституту, тренував збірну команду цього навчального закладу з баскетболу. Під його керівництвом вона стала триразовим чемпіоном спартакіади медичних ВНЗ у Радянському Союзі. Професор підготував понад 20 кандидатів та декілька докторів медичних наук. Його спадщина живе і далі в серцях вінничан.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin