Вінниця
25.04.2024
18.08° C
Вгору

У пріоритеті соціальний захист та профорієнтаційний розвиток населення: Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю із ГО “Дівчата”

Забезпечити підтримку жінок, дівчат громади, а також внутрішньо переміщених осіб, які можуть трансформувати та розвивати економіку міста. Про це й не тільки йдеться у Меморандумі про співпрацю Вінницької міської ради з громадською організацією “Дівчата”. Сьогодні відповідний документ підписали заступниця міського голови Галина Якубович та директорка ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

Метою та предметом цього Меморандуму є співпраця сторін у Вінницькій міській територіальній громаді у рамках соціального захисту та розвитку населення, яке постраждало внаслідок дій росії проти України, говорить заступниця міського голови Галина Якубович.

“Нашими основними цінностями в рамках співпраці залишаються соціальна та психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб, в першу чергу жінок та дівчат, адже коли вони мають рівні можливості для досягнення успіху, вони можуть трансформувати та розвивати економіку своєї громади та країни”, – додає Галина Якубович.

Меморандум про співпрацю підписали до кінця 2028 року. За цей час планують провести чимало заходів, розповідає очільниця ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

“Нашими основними напрямки роботи були й залишаються – соціально-психологічна реабілітація дітей, профорієнтація, перекваліфікація жінок, гуманітарна допомога, попередження гендерно зумовленого насильства. Це все те, з чим ми плануємо працювати далі”, – розповідає директорка ГО “Дівчата” Юлія Спориш.

Співпраця між Вінницькою міською радою та “Дівчатами” розпочалася ще минулого року. За цей час у співпраці з, наприклад, відділом молодіжної політики було реалізовано ряд майстер-класів, квізів та квестів.

“Також ми проводили політичний симулятор, який включав у себе дебати, командні ігри та ораторське мистецтво. У співпраці з ГО “Дівчата” ми провели два профорієнтаційні курси для молоді “Графічний дизайн” та “Соціально-відповідальний блог”. Крім того, організували молодіжну лекцію “Перша психологічна допомога”. Зараз працюємо над реалізацією нових профорієнтаційних курсів”, – говорить начальниця відділу молодіжної політики міської ради Юлія Мончак.

У співпраці з “Дівчатами” торік вдалося зробити дрібні ремонти у вінницьких шелтерах (гуртожитках, де тимчасово мешкають переселенці), розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. Також проводили заняття з реабілітації та психологічної підтримки вінницьких дітей та переселенців.

“Наразі у нас є домовленість про заходи з підтримки переселенців, зокрема у перекваліфікації людей, які були змушені залишати свої домівки. Для того, щоб вони могли інтегруватися у життя міста, вони мають розуміти, що потрібно громаді, яких спеціальностей потребує наша економіка. Для цього ми плануємо здійснювати опитування і організовувати курси на базі, зокрема, наших професійно-технічних навчальних закладів. Ці заходи будуть охоплювати як внутрішньо переміщених осіб, так і вінничан”, – додає Оксана Яценко.

За її словами, у рамках підписаного Меморандуму, також планують проводити заходи, які будуть спрямовані на профорієнтацію учнів, щоб вони краще розуміли, якою спеціальністю хочуть оволодіти в майбутньому. Також у цьому році планується відновити роботу пришкільних таборів у закладах де є укриття. Така робота була призупинена у 2022 році через повномасштабне вторгнення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin