Вінниця
28.03.2024
16.64° C
Вгору

Для вінницьких школярів провели патріотичний захід до Дня українського добровольця

У вівторок, 14 березня, у Вінницькій міській бібліотеці-філії № 12 відбувся патріотичний захід «Нація добровольців – непереможна» присвячений Дню українського добровольця. На нього завітали учні 9-Б класу ліцею № 29. Подія відбулася за підтримки ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система».

На патріотичній годині хлопці та дівчата говорили про героїзм українських воїнів. Організатори ознайомили присутніх із історією появи добровольчих батальйонів, а також розповіли про вінничан, які за покликом серця стали на захист України.

«Українці демонструють всьому світу, що означає бути добровольцем. Насамперед, у героїчних боях на передовій. У цілодобовій волонтерській праці. Допомогою в тилу. За покликом серця, заради Перемоги. Ворог хоче нас зламати, але нація добровольців – непереможна. Сьогодні всі ми, як ніколи, згуртовані і боремося за свою незалежність», – говорить завідувачка бібліотеки-філії № 12 Оксана Мамчур.

Добровольці стали прикладом мужності, стійкості та честі. Так, навесні 2014 року наша країна вперше за часів своєї незалежності постала перед серйозною загрозою територіальній цілісності, миру та безпеці.

«Україна вистояла тоді багато в чому завдяки готовності добровольців полишити свої домівки, своє мирне життя та йти на фронт. Активна життєва позиція, небайдужість, мужність та сміливість – це ті риси, які притаманні українським добровольцям. Мотивовані воїни та справжні патріоти – такими є українські добровольці. І саме ця патріотична година покликана ще раз нагадати молоді хто ж такі українці», – додала Оксана Мамчур.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin