Вінниця
19.03.2024
0.79° C
Вгору

У Вінниці на благодійному Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Подільські візерунки» зібрали 20 тисяч гривень для ЗСУ

За підтримки департаменту культури Вінницької міської ради, ГО «Гармонія» Вінницька дитяча музична школа № 2 вперше організувала та провела благодійний Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах «Подільські візерунки». У ньому взяли участь близько 300 музикантів. У результаті було зібрано 20 тисяч гривень, на які придбали необхідне медичне обладнання для ЗСУ.

Основною метою Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Подільські візерунки» була популяризація мистецтва гри на народних інструментах, підтримка талановитих дітей. Він зібрав юних музикантів із 15 областей України, які демонстрували свою сольну та ансамблеву виконавську майстерність. Переможців визначали у таких номінаціях: бандура, домра, баян, акордеон та гітара. Проходив фестиваль – у дистанційному форматі.

Гру конкурсантів оцінювало журі, до складу якого були запрошені провідні викладачі-музиканти з вищих навчальних закладів, а саме: Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського, Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського, Вінницького фахового коледжу культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича.

Гран-прі конкурсу отримав зразковий ансамбль домристів Вінницької дитячої музичної школи № 2 – «Дзвінкі струни» (викладачка Валентина Піскова, концертмейстер Світлана Ліпська). Члени журі відзначили колектив за оригінальність репертуару, злагодженість ансамблевого звучання, а також манеру виконання.

«Ми вітаємо з гарними здобутками учнів та викладачів відділу народних інструментів нашої школи та сподіваємось на продовження чудових традицій цього мистецького заходу та з нетерпінням чекатимемо наступний Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах «Подільські візерунки»!», – говорить директор ВДМШ № 2 Віталій Москаленко.

Водночас у перебігу Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Подільські візерунки» було зібрано 20 тисяч гривень. На ці кошти придбали медичні джгути-турнікети, які допомагають запобігти крововтраті та врятувати життя наших захисників.

«Ми створили фестиваль-конкурс, щоб допомогти матеріально та морально військовим. Учні намалювали патріотичні малюнки, робили обереги. – каже заступниця директора з навчальної роботи ВДМШ № 2 Інна Процюк. – Кожен творчий проєкт розвиває нашу культуру, підтримує бойовий дух української нації та допомагає творити благо для наших воїнів!»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin