Вінниця
20.04.2024
2.89° C
Вгору

Галина Якубович: Домовилися про співпрацю із міжнародною гуманітарною організацією HIAS

Вінницька міська рада домовилася про співпрацю з міжнародною неприбутковою гуманітарною організацією, співробітники якої надають підтримку людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, через програми психосоціальної підтримки, запобігання гендерному насильству.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила заступниця міського голови Галина Якубович.

За її словами, під час спільної зустрічі разом із колегами, а саме: директоркою департаменту освіти, директоркою департаменту соціальної політики та керівницею Центру соціальних служб, а також представниками організації HIAS – напрацювали програми для того, аби допомагати внутрішньо переміщеним особам; сім’ям захисників та захисниць; людям похилого віку; людям, які перебувають в складних життєвих обставинах, а також тим фахівцям, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури міста та весь час перебувають в контакті з людьми.

“З повномасштабним вторгненням росії на територію України, з’явилося більше вразливих категорій населення, яким необхідна психосоціальна підтримка. Разом із HIAS домовилися про надання соціальної та психологічної допомоги не тільки внутрішньо переміщеним особам, а й всьому населенню, яке страждає від воєнних дій”, – написала Галина Якубович.

За словами керівниці групи з психосоціальної підтримки міжнародної гуманітарної організації HIAS Лесі Шевчук, вже є плани щодо запуску групи “Самодопомога+”.

“Ми будемо організовувати групи по “Самодопомозі+”. Це програма під патронатом першої леді України, ми імплементуємо її у Вінницькій області та місті Вінниця. Після того, як люди братимуть участь у “Самодопомозі+”, ми зможемо надавати ще більше адресної індивідуальної підтримки за допомогою програми “Сета”, яка базується на когнітивно-поведінковій терапії, ми маємо також фахівців, які працюють у цьому напрямку”, – додає Леся Шевчук.

HIAS має довгу історію в Україні, відкривши офіс у Києві у 2001 році. У Вінниці організація працює з листопада 2022 року за адресою вул. В’ячеслава Чорновола, 29б.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin