Вінниця
23.04.2024
12.23° C
Вгору

У Вінниці стартував квест «Таємними стежками міста…»

12 січня у Вінниці стартував безкоштовний квест для підлітків «Таємними стежками міста…». Він запланований двічі – 12 і 13 січня, і проходить вуличками середмістя.

У перший день участь у квесті взяли 6 команд учасників віком 14-18 років, які вирішили позмагатися на швидкість, кмітливість і знання історії рідного міста. На них чекало 10 пунктів призначення у визначних місцях Вінниці, багато цікавих завдань і дві години на розгадку таємниць. Попри це більшість з учасників впоралися приблизно за годину.

Команди шукали таємні послання із загадками та вказівками, що робити далі, на стінах історичних будівель #МістоІдей, біля цікавих туристичних об’єктів і навіть у книгах. А в процесі виконання завдань дізналися більше про історію вінницьких підземель, де колись варили пиво і готували цілющі бульйони для хворих, про місце, де збирають давній антикваріат, та багато-багато інших цікавинок.

У фіналі найспритніша команда учасників, окрім заряду позитиву, отримала ще й солодкі подарунки від вінницького крафтового виробника «Солодка мрія», а решта учасників – авторські листівки з переосмисленням відомих будівель міста.

«Раніше ми не брали участі в квестах, – розповіла Катя, капітанка команди “У пошуках істини”, що прийшла на фініш другою. – Найбільше сподобалося, мабуть, розгадувати самі завдання. Але на другому чи третьому завданні потрібно було знайти стенд. Ми здогадались, що це має бути старовинна будівля, але не зрозуміли, яка саме, тому трішки затрималися. Решту головоломок легко розв’язали, бо по опису впізнавали локації».

Нагадаємо, що у грудні минулого року відбувся безкоштовний квест музеями міста (https://bit.ly/3X4mott), участь в якому взяло приблизно 50 дітей. За анонсами інших туристичних активностей стежте на фейсбук-сторінці департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради: https://www.facebook.com/vinnmarketingtourism

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin