Вінниця
26.04.2024
7.98° C
Вгору

У Вінниці провели майстер-клас з виготовлення світловідбиваючих стрічок

У вінницькому центрі VinSmart провели майстер-клас з виготовлення необхідних для темної пори доби аксесуарів. Вони мають сітловідбивальні елементи.

Діти могли обрати, якої форми зробити флікер: у вигляді долоньки, сердечка або ялинки. Про це повідомляє ВІТА ТБ.

“Якщо вечір, дорогою машина їде, ці флікери можна отак надягати, коли вертаєшся зі школи, і тебе водій помічає, – говорить школяр.

На виготовлення одного флікера діти витрачають близько 20 хвилин. Складається флікер із двох світловідбивних частин, всередині листок фоамірану. Усі елементи склеюють, роблять отвір діркопробивачем і протягують стрічку.

“Такі завдання завжди дітям цікаві, бо вони роблять усе своїми руками, – каже педагог Юлія Прудивус.

Ініціатива задля безпеки діток належить Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабу. Директор мережі VinSmart Дмитро Мира розповідає – флікери будуть виготовляти вихованці усіх дитячих клубів Вінницької громади.

“Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб розпочинає проєкт під назвою «Я – видимий пішохід», тому що саме така ситуація в країні, коли вимикається світло, на вулиці не видно пішоходів, і це може спричинити велику біду, – каже директор мережі VinSmart Дмитро Мира.

Такі вироби зараз особливо актуальні, адже стануть у пригоді під час аварійних та планових відключень, коли гасне навіть вуличне освітлення.

“Флікери не будуть лежати на полицях, їх можна прикріпити до одягу, до сумки, або до рюкзака. Впевнена у тому, що саме такі флікери врятують не одне життя, – каже начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міськради Юлія Мончак.

До уроків безпеки дорожнього руху долучаються депутати міської ради. Алла Власюк допомагає малечі вирізати фігурки для флікерів. Разом пригадують сигнали світлофора та правила, які має знати кожен юний пішохід.

“Цю ініціативу Гуманітарного штабу ми підтримали як депутати, які піклуються про те, щоб мешканці нашого району, особливо найменші, були в безпеці. Тому ми зараз тут, – каже депутатка Вінницької міськради Алла Власюк.

Проєкт буде розвиватись і поширюватись далі, щоб кожен маленький вінничанин був в безпеці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin