Вінниця
06.05.2024
19.25° C
Вгору

У Вінниці випав помаранчевий дощ (фото)

Вінниця.info пише, що у Вінниці 24 квітня об 11.30 годині жителі обласного центру спостерігали за незвичним явищем – дощ мав рожево-помаранчевий відтінок. Дощова вода, яка залишилась у резервуарах та на поверхні автівок, містить рудий осад.

«Вінницька область під впливом циклону, який іде з Півдня. Ми кожні 6 годин вимірюємо опади. Опади, які вимірювались о 09.00 були чистими. Зараз, дощ з жовтим – на марлі та відрі. Самі опади чисті, але є осад», – говорить начальник АМСЦ «Вінниця» Марина Горбата.

Метеоролог також повідомила, що за інформацією колег з Києва, опади з рудим осадом утворились через пил з Сахари, який дістався до України.

«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими. Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п’ятниці і з п’ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься», – передала пані Марина повідомлення столичних метеорологів.

Фото публікують місцеві телеграм канали.

 

У Вінниці випав помаранчевий дощ - фото 3

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin