Вінниця
03.05.2024
15.09° C
Вгору

Чи заборонять TikTok у США та Україні

Палата представників США разом із підтримкою допомоги Україні 20 квітня проголосувала за так званий законопроєкт 8038, що може заборонити китайський застосунок TikTok в Америці. Далі документ направили до Сенату. Про це повідомляє 24 канал. 

Законодавці називають TikTok загрозою, оскільки невідомо, як саме ним користується китайський уряд. Критики блокування вважають це порушенням свободою слова багатомільйонної американської аудиторії. Водночас повні або часткові заборони TikTok діють у багатьох країнах світу.

За заборону TikTok, який назвали загрозою національній безпеці через зв’язок із Китаєм, проголосували 380 парламентарів (проти – 58). Це вже друга спроба заборонити застосунок. Перший законопроєкт Палата представників США схвалила в березні, але пізніше він на довгий час “завис” у Сенаті.

Цього разу документ поставили на голосування разом із підтримкою України, Ізраїлю та Тайваню, що дає законопроєкту вищий пріоритет.

Хто взагалі створив TikTok

Bytedance – китайська приватна холдингова компанія, власник TikTok, Xigua, новинних агрегаторів Toutiao і BaBe, соцмережі Helo. Засновник компанії – Чжан Імін. Компанію створено у 2012 році, а штаб-квартира розташована в Пекіні.

За даними самого сервісу, він має близько 170 мільйонів користувачів із США. Це значна частка з усіх 1,6 мільярда глобальних користувачів застосунку.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin