Вінниця
19.04.2024
5.52° C
Вгору

У Вінниці продовжують облаштовувати укриття

Раніше тут був тир, де виховували висококласних стрільців – чемпіонів України, Європи та світу. Тепер же це приміщення у Вінниці використовують як укриття.
Повідомляє ВІТА.

 

Облаштовувати укриття в закладі почали напередодні навчального року. 

Так склались обставини зараз, що це приміщення використовується як сховище. Зараз проводиться капітальний ремонт. Приміщення може використовуватись як найпростіше укриття для того, щоб у нас було ще більше бажаючих учнів навчатися не онлайн, а офлайн, адже всі умови для цього будуть створені, – каже директор ліцею Олексій Терновой.

Робота в закладі кипить й досі – ладнають розетки та подають на них напругу.

Розетки будуть не тільки для побутових приладів, але для обігрівачів які надав фонд “Східна Європа”, їх будуть використовувати для обігріву цього приміщення. Напруга буде подаватися на вентиляцію, на каналізаційний насос, – додає Олексій Терновой.

Стіни в укритті з будівельної цегли – а це підвищена міцність, пояснює керівник закладу.

Я спілкувався зі спеціалістами які розуміються на цьому, вони кажуть, що побудовано капітально, – говорить директор.

Площа укриття 343 квадратних метри. Олексій Терновой каже, що згідно з нормативами ДСНС розраховано по квадратному метру на людину. Крім того, у сховищі обладнали санвузол, встановили бойлер та запаслись водою: питною та технічною.

Заступниця директора з виховної роботи Богдана Літюк показує процес облаштування найпростішого укриття та пояснює що в перспективі. 

В нас будуть місця для сидіння, лави, також засоби пожежогасіння, які нам надав фонд “Східна Європа”, будуть шафи для зберігання їжі, – говорить заступниця директора з виховної роботи Богдана Літюк.

Капремонт укриття в закладі зробили за фінансової підтримки Вінницької міської ради. Кошти депутати виділили під час попередньої сесії.

Гроші на облаштування виділили з міського бюджету. Це місцевий бюджет, звичайно, адже тут дуже великі об’єми – каже директор ліцею.

А ще заклад слугує пунктом незламності, де у разі тривалого відключення світла вінничани зможуть зігрітися та зарядити телефон.

В нашій їдальні будуть харчувати з 12:00 до 16:00 близько 600 осіб. Тут є запаси їжі та води, буде організоване одноразове гаряче харчування для жителів нашого мікрорайону, також сусіднього мікрорайону, – розповідає заступниця директора з виховної роботи Богдана Літюк.

А все завдяки потужному дизельному генератору.

В нас певний запас солярки на декілька тижнів. Це все профінансовано з міського бюджету, ця техніка дуже потужна, – каже директор закладу Олексій Терновой.

Нині капремонт укриття на фінішній прямий і вже скоро під час тривог сюди спускатимуться діти. Не відмовлятимуть й людям, яких на вулиці застала тривога. 

Нагадаємо, у Вінниці ОСББ, яке нещодавно започаткували, створило затишок в укритті будинку. Жителі винесли з підвалу сміття, побілили стіни, провели світло та позносили туди речі. Тож зможуть пересидіти тривогу та навіть попити чай чи каву. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin