Вінниця
19.04.2024
7.89° C
Вгору

На Вінниччині триває режим тотальної економії електроенергії

На Вінниччині триває режим тотальної економії електроенергії після ворожих атак на об’єкти енергоінфраструктури.

 

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

«Просимо жителів Вінницької області мінімізувати використання у години «пік» енергозатратних приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Більш ощадливе використання освітлення у вечірні години також полегшить навантаження на енергосистему. По всій країні вже відбуваються відновлювальні роботи. Вони мають закінчитись максимально швидко», – йдеться в повідомленні.

Що може зробити кожен із нас?

В період пікових навантажень на енергосистему з 7 до 9 ранку та з 17 до 22 години вечора маємо споживати електрику усвідомлено – вмикаючи тільки те, що дійсно необхідно саме у цей час.

 

Пральні машини, праски, пилососи, елетрообігрівачі, теплі підлоги, електроопалення, посудомийки та інші електроприлади, що споживають багато енергії, у час пікового споживання варто НЕ вмикати. Це важлива культура електроспоживання воєнного часу!

 

«Звичайно, держава робить усе, щоб відновити наші повні можливості виробляти і постачати електрику зараз – після масованого російського удару. Рятувальники і енергетики працюють по всій країні – там, де влучили російські ракети, щоб якнайшвидше відновити доступ споживачів міст і сіл. Але поки йде відновлення повної потужності – потрібен розумний підхід кожної людини до свого власного споживання.

Маємо усвідомлювати, що для російських терористів українська енергетика й надалі може бути мішенню. Тому культуру споживання електрики у воєнний час потрібно зберігати й надалі.

 

Якщо ми звикнемо до розумного електроспоживання і будемо переносити на інші години доби свої побутові енергетичні потреби – прання, прасування, пилососи, використання електроінструментів для ремонту, електричний обігрів, – то у російських терористів не буде жодної можливості створити будь-які непереборні енергетичні складнощі для українців.

Період з 17 до 22 години кожної доби – це період, щоб кожен міг у своєму домі допомогти всій країні із енергозабезпеченням», – йдеться в повідомленні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin