Вінниця
26.04.2024
7.89° C
Вгору

Чим здивує Офіс туризму Вінниці цього тижня?

Офіс туризму Вінниці презентує дві новинки на 22 жовтня: оглядову англомовну екскурсію містом від гідеси Катерини Ружило і продовження ексклюзивного проєкту гастрономічних турів «Смачна Вінниччина» з дегустацією страв польської кухні.

Англомовна екскурсія Welcome to Vinnytsia відбудеться цієї суботи, 22 жовтня, об 11:00 годині. Це чудова нагода побувати на незвичній двогодинній прогулянці Містом ідей і, як бонус, покращити навички англійської мови. Катерина Ружило розповість секрети того, як Вінниця перетворилася в сучасне європейське місто зі своєю затишною атмосферою, і чому вона відома як найкомфортніше місто в Україні. А неспішні прогулянки цікавими місцями, переплетені з захоплюючими історіями про місто над Бугом, дозволять поглянути на нього під незвичним кутом. Вартість участі – 270 грн. Реєстрація за посиланням.

Цього ж дня, 22 жовтня, відбудеться мандрівка за маршрутом: Вінниця – Махнівка – Верхівня – Білопілля – Бердичів. Це третя частина проєкту «Смачна Вінниччина». Нагадаємо, що перші два (з єврейським та молдовським колоритом) Офіс туризму Вінниці презентував у вересні цього року.

«Ми продовжуємо розширювати межі наших смачних маршрутів. Цього разу – польський напрямок. Рухаємось на північ Вінницької області. На учасників чекає сніданок зі смачними польськими пірогами та обід з традиційним польським бігосом», – розповіла директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

Учасники екскурсійного проєкту побачать пам’ятник Тимішу Падурі – автору легендарної україно-польської пісні «Гей, соколи», що розташований у с. Махнівка. У с.Білопілля – неповторний “Народний музей Хліба”, де можна дізнатись про живу історію українського хліборобського роду та національних сільськогосподарських традицій. А у Бердичеві відвідають монастир Босих Кармелітів і костел Святої Варвари, в якому вінчались французький романіст і драматург Оноре де Бальзак та польська графиня Евеліна Ганська.Також під час подорожі буде зупинка у с. Верхівня, де знаходиться літературно-меморіальний музей Оноре де Бальзака.

 

Екскурсія стартує о 8:30 від Спасо-Преображенського Собору у Вінниці (вул. Соборна, 22). Повернення – о 18:00 год. Вартість участі – 720 грн (вхідні квитки до музеїв сплачуються додатково). Реєстрація за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin