Вінниця
26.04.2024
8.1° C
Вгору

У Вінниці почали реалізовувати проєкт «Поруч» від дитячого фонду ЮНІСЕФ. Фото

Проєкт «Поруч» від дитячого фонду ЮНІСЕФ стартував у Вінниці й протягом шести місяців функціонуватиме в нашому місті. Його створили спільно з Академією Національних Традицій «Фабрика талантів».

 

«Поруч» – це групи психологічної підтримки для дітей і батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи готові допомагати офлайн і онлайн, щоб досвід громадян України не залишився непереборною травмою на все життя.

 

Наразі у Вінниці функціонують дві точки, де діти можуть взяти участь у майстер-класах. Найменшим учасникам – 2 роки. Є локації, які повністю обладнані за системою Монтессорі і діти мають можливість долучитися до цієї системи.

 

Попри те, що майстер-класи стартували тільки кілька днів тому, вже є постійні маленькі відвідувачі, які з задоволенням відвідуть майстер-класи.

 

Довідка:
У грудні 2021 року Вінниця здобула чергове досягнення – місто отримало офіційний статус ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Вінниця стала одним з перших міст в Україні, кому присудили це почесне звання. Міжнародну відзнаку вручили під час саміту «Діти 2021» у Києві.

«Громада, дружня до дітей та молоді» – це ініціатива ЮНІСЕФ, спрямована на підтримку місцевої влади у реалізації ними прав дітей. Глобально ініціатива впроваджується з 1996 року. Перемогу Вінниці приніс проєкт шкільного бюджету участі, що став найкращим у світі прикладом залучення дітей до міського врядування. Впровадження цього конкурсу фінансується з міського бюджету з метою реалізації ідей учнів, спрямованих на покращення шкільного життя.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin