Вінниця
26.04.2024
7.93° C
Вгору

У Вінниці визначили, якими повинні бути адресні таблички на будинках?

Вчора, 16 грудня, у Вінниці затвердили Порядок щодо встановлення елементів адресного господарства на території Вінницької громади. Це документ, у якому йдеться про те, як повинні виглядати адресні вказівники, де мають розміщуватись, на яких вулицях потрібно дублювати напис латиницею. Про це повідомляє міська рада.

 

Крім того, вказано яким має бути колір основи таблички, яким шрифтом написаний текст, з якого матеріалу мають бути виготовлені покажчики. Ці правила стосуються не тільки житлових будинків, а і магазинів, кафе, ресторанів та підприємств.

 

Документ затверджує три типи адресних покажчиків. Написи на них повинні бути українською мовою. А на тих, які розміщені на центральних вулицях та вулицях загальноміського значення написи мають дублюватись в транслітерації латиницею.

 

Розташування

Таблички потрібно встановити на кожному будинку чи споруді, які мають окрему адресу. А саме – на фасаді, який виходить на дорогу. А на будівлях, які розташовані в глибині кварталу, покажчики розміщують на фасаді, що виходить на внутрішньоквартальний проїзд. Всі покажчики назв вулиць у межах одного перехрестя повинні бути встановлені на одному рівні.

Якщо будинок, споруда, територія підприємства чи садиба огороджені парканом вище двох метрів та мають єдину поштову адресу, покажчики розміщують біля воріт, з правого боку. Таблички з вказівкою номерів під’їздів, а також номерів квартир, розміщених у цих під’їздах, потрібно встановлювати біля входу в під’їзд. Вони повинні бути однотипними для будинку, мікрорайону.

 

Метеріал

Є у документі й рекомендації щодо матеріалу, з якого мають бути виготовлені таблички – алюмінієвий композит чи вакуумне формування полістиролу – в залежності від типу покажчика. 

 

Колір

Колір основи таблички – бордо (вишневий), шрифт напису – VinnytsiaSans.

 

З Порядком щодо встановлення елементів адресного господарства (покажчиків назв вулиць та номерів будівель) на території Вінницької міської територіальної громади можна ознайомитись тут Порядок.docx

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin