Вінниця
03.05.2024
17.9° C
Вгору

На Вінниччині судили іноземця, який «злив» росіянам дані українського військового (фото)

На Вінниччині довели причетність громадянина Республіки Молдова до співпраці з представниками міністерства оборони російської федерації. Додатково чоловік схиляв до співпраці ще українського військовослужбовця, після чого «злив» його контактні дані росіянам.

Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

“За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду 29-річного громадянина Республіки Молдова визнано винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Суд призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори в суді довели, що влітку 2022 року, житель міста Тирасполь свідомо розпочав співпрацю з представниками Міністерства оборони російської федерації з метою завдання шкоди безпеці і суверенітету України. Він вважав, що допомагає росії в здійсненні «демілітаризації та денацифікації України, захисту українського населення від геноциду київського режиму». Чоловік схиляв до співпраці з російськими спецслужбами військовослужбовця Збройних Сил України. З ним він був знайомий з 2020 року. Окрім того, на додачу, він «злив» його контактні дані росіянам. Обвинувачений намагався переконати свого українського знайомого здатися в полон російським збройним силам та організувати колективну “капітуляцію” їхнього підрозділу.

Одночасно з чоловіком, українського військового вербували і росіяни. Вони надсилали у месенджер пропозиції винагороди та посади в «новому уряді» в обмін на «цінну» інформацію про обстановку в Одеській та Миколаївській областях.

Початок строку відбування покарання обвинуваченим обчислюватиметься з дати його затримання. Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin