Вінниця
26.04.2024
7.91° C
Вгору

Новий корпус лікарні ШМД запрацює вже цього року

Реалізація наймасштабнішого проєкту в медицині за останні роки добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Київській вже на фінальному етапі. Роботи розпочали після усіх тендерних процедур та виділення коштів ще у 2017 при Уряді Володимира Гройсмана. Наразі приміщення оснащують сучасним обладнанням для надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам. 

 

Про це повідомляє міська рада.

 

«Коли наша лікарня ШМД стала лікарнею Вінницького госпітального округу, міський голова Сергій Моргунов дав доручення у рамках реалізації Стратегії розвитку міста добудувати ще площі, адже потреба у цьому була дуже великою. Проектно-кошторисна вартість цього проекту склала 270 мільйонів гривень. У 2017 році відбулись всі тендерні процедури і ми розпочали будівництво. Площа нового корпусу складає 3,5 тисячі квадратних метрів», – розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

На першому поверсі облаштовують відділення екстреної медичної допомоги (зона сортування, зона очікування, діагностична зона, протишокова зона на 6 місць). На другому поверсі буде відділення інтенсивної терапії на 18 місць. А на третьому – операційне відділення на 4 операційні та зала телемедицини. У підвальному приміщенні розташовані центральне стерилізаційне відділення та пральня.

Загальна кошторисна вартість об’єкту – 270,3 млн грн (і будівельні роботи, і придбання обладнання). Станом на перше листопада виконання по об’єкту в частині будівництва складає 121,3 млн грн, 70% з них – гроші бюджету Вінницької міської територіальної громади (84 млн грн) та 30% – субвенція з державного бюджету (12 млн грн) й кошти державного фонду регіонального розвитку (25,6 млн).

Вже закуплені апарати ШВЛ, монітори пацієнта, рентгенографічна цифрова пересувна система, комплект обладнання для центрального стерилізаційного відділення та ультразвукові діагностичні системи. Також придбані відеоколоноскопічна система, бронхоскоп, фіброгастроскоп, лапароскопічні стійки, комплект наркозно-дихальних апаратів, операційні столи та інше необхідне устаткування.

 

«Нова лікарня стане опорною для Вінницького регіону. Мобілізувавши зусилля нашої громади і держави, ми створюємо сучасні умови для пацієнтів та медиків. Найважливіше, що це все – заради порятунку життів людей.», – зазначає Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin