Вінниця
16.04.2024
19.78° C
Вгору

Паліїв сухого листя продовжують карати штрафами

Працівники Муніципальної варти щовесни та щоосені проводять роз’яснювальну та інформаційну роботу з людьми, які спалюють листя та інші рослинні відходи. Контролюють ситуацію не лише у самій Вінниці, але й на приєднаних територія. Результати такої роботи вже помітні, адже за останні  роки все менше містян  спалюють відходи рослинного походження. Проте, є й ті, хто продовжує спалювати сухостій.

 

Про це повідомляє міська рада.

 

До таких паліїв працівники Муніципальної варти застосовують адміністративні методи впливу, які передбачають штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності.

 

«Цієї осені мобільні групи по протидії спалювання листя склали 23 адміністративних протоколи на вінничан – паліїв. Хотів би зауважити, що постійна робота цих груп дає позитивні результати. Вінничани значно менше спалюють рослинні відходи, але є й ті, хто уперто продовжує палити листя у своїх дворах. Люди не розуміють, що вони завдають шкоди не тільки собі, а і навколишньому середовищу», – зазначає начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

 

У Муніципальній варті просять повідомляти про факти спалювання листя до Ситуаційного центру за номером 067-41-02-101, або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin