Вінниця
27.04.2024
6.09° C
Вгору

Майстер-класи, виставки та конкурси. Для школярів вінницьких шкіл триває патріотичний марафон

Патріотичний марафон присвячений Дню українського козацтва та Дню захисників і захисниць України проходить у вінницьких школах з 4-го по 15-те жовтня. Для учнів проведуть різноманітні флешмоби, виставки, майстер-класи, квести та конкурси історично-патріотичного характеру.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Участь в благодійній акції «Діти янголи миру» взяли учні 2-5 класів. Вони виготовляли «Янголів-охоронців» з фетру. А учні 1-11 класів збирали смаколики для військовослужбовців, які захищають Україну на Сході.

Мета акції підтримати українських військових та привітати їх з Днем захисників та захисниць України, підвищити рівень патріотизму серед учнівської громади, сприяти розвитку творчих здібностей та умінь, залучити школярів до активної громадської діяльності.

Загалом діти виготовили близько двох тисяч оберегів та зібрали 400 коробок солодощів. Усі подарунки передали військовим на Схід України.

Крім того, патріотичний марафон передбачає й інші заходи. Зокрема, онлайн-конкурс мотиваційних постерів «Я хочу миру на своїй землі!» для 7-10 класів, який триватиме до 13 жовтня. А також танцювальний флешмоб «Я люблю Україну!», який триватиме до 14 жовтня.

Сьогодні для школярів відбудеться квест «Стежками козацької слави», а завтра пройде засідання історичного клубу «Покоління UA».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin