Вінниця
26.04.2024
6.9° C
Вгору

Влітку вінничанам покажуть виставку з понад 300 літаків різних масштабів

У Вінниці в музеї Повітряних сил Збройних сил України готують до відкриття експозиції з понад 300 літаків у мініатюрі. Відкрити виставку планують у серпні. Про це повідомляють у сюжеті “Суспільне.Вінниця”.

У музеї є бомбардувальники, винищувачі, гвинтокрили, транспортні літаки, пасажирські “Боїнги” та інші літаки різних епох та країн.

Більшість експонатів належали вінницькому колекціонеру Едуарду Юсупову. Після його смерті дружина подарувала колекцію музею Повітряних сил Збройних сил України.

Це зменшені копії в різних масштабах – наприклад, в 70, 100 разів. Вони зроблені або з пластику (склеєні, а потім пофарбовані), або з паперу чи саморобні, із дерева, – розповідає у сюжеті старший науковий співробітник музею Віктор Поденний.

Решту моделей до музею передавали з усієї України, а частину з літаків (30 моделей) змайстрував сам Віктор Поденний. Щоб зібрати експозицію, знадобилося понад 10 років. Наразі всі експонати розмістили у новоствореній залі історії Повітряних сил. Зараз там ремонт, необхідно ще засклити стенди, щоб відвідувачі не ламали моделі.

Для гостей залу відкрити планують у серпні, на День авіації. Зараз через карантин екскурсії всередині музею заборонені – на вулиці їх організовують для малих груп до 10 людей з дотриманням карантинних обмежень.

Вартість квитків: 10 гривень – для дітей, 20 гривень – для дорослих.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin