Вінниця
26.04.2024
8.88° C
Вгору

У Вінниці вимушені збільшити тарифи на вивезення сміття

У Вінниці зростуть тарифи на вивезення сміття з території багатоповерхівок. На початку року міське підприємство «ЕкоВін» звернулось до виконкому міської ради, щоб вони переглянули вартість тарифу вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з території багатоповерхової забудови, адже в інших містах України давно ці послуги зросли. Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.  

“Після перевірки економічного обґрунтування цих розрахунків, виконком міської ради схвалив проект рішення про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами для всіх категорій споживачів, що надаються КУП «ЕкоВін»”, – йдеться у повідомленні пресслужби.  

Зазначається, що тарифи на дані послуги були встановлені ще у 2014 році. Його розмір дозволяє відшкодовувати лише 39,7% фактичної собівартості послуги. А собівартість цієї послуги з захоронення побутових відходів взагалі не переглядалась фактично 10  років – з 2011-го.  

“За цей період відбулось зростання основних складових собівартості тарифу із захоронення відходів: ціна паливно-мастильних матеріалів зросла на 102,8%, витрати на заробітні плати збільшились на 227,6%, ставки екологічного податку – на 400%! Ми комунальне підприємство, яке в першу чергу дбає про те, щоб місто було чистим, щоб не утворювались стихійні сміттєзвалища, щоб захоронення побутових відходів відбувалось на належному рівні, щоб підприємство не зупинилось»», – розповів директор КУП «ЕкоВін» Петро Гриневич. 

Тож, з 1 березня вінничани, які проживають в багатоквартирних будинках сплачуватимуть за послуги з поводження з побутовими відходами 26,85 грн на одного мешканця. 

Для порівняння тариф за послуги з поводження з побутовими відходами в місті Суми зараз складає 31,57 грн з людини, Києві – 36,11 грн, Дніпрі – 25 грн. У сусідньому Хмельницькому зараз також відбувається перегляд тарифу, який за розрахунками має становити 31 грн.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin