Вінниця
19.04.2024
4.93° C
Вгору

За підтримки ЄС у Вінниці започаткували клуб для татусів “ТАТОhub”

У п’ятницю, 11 грудня у Вінниці відкриється «ТАТОhub.Вінниця». Це простір для чоловіків та дітей. Про це інформує сайт Вінниця.info.

«ТатоХаб збирає чоловіків, в родині яких вже є діти, або тільки їх планують. Метою даної ініціативи є максимальне залучення чоловіків у життя дітей та сприяння гармонійним стосункам у родині» – розповідає Катерина Шрамко, спеціалістка з комунікацій цього проекту.

Організатори сподіваються, що такий клуб дасть можливість суспільству відмовитися від стереотипів, що вихованням дитини займається лише жінка. 

«У нас якось так склалось ментально, що мама займається дітьми та побутом, а тато заробляє гроші. Дійсно, у жінок і чоловіків різні функції по вихованню дітей, але доведено спеціалістами, що діти, яких виховували і мама і батько, стають більш успішні, впевнені», – продовжує Катерина.

У клубі чоловіки будуть розмовляти з експертами, зможуть отримати фахові поради та шляхи вирішення різних проблем. Якщо чоловік прийшов у родину, а там є діти від попередніх шлюбів, то експерти допоможуть всім швидше адаптуватися психологічно. Жінки в цей час питимуть каву в окремому приміщенні. 

Діяльність клубу для татусів у Вінниці започатковує Громадська організація «Бюро інституційного розвитку». Захід здійснюється в рамках Програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно зумовленого насильства», що фінансується Європейським Союзом та реалізується Фондом ООН у галузі народонаселенняспільно з структурою ООН Жінки. Місто Вінниця є одним з міст-партнерів для реалізації Програми на місцевому рівні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin