Вінниця
26.04.2024
7.98° C
Вгору

Храм замість сільського клубу побудують на Вінниччині

У Вінницькій області в селі Козлов Могилів-Подільського району на місці сільського клубу побудують новий храм.

У Вінницько-Тульчинської єпархії УПЦ повідомляють, що храм Преображення Господнього будується на фундаменті старого, зруйнованого радянською владою храму.

“І хоча нинішнє покоління вже не пам’ятало місця, де знаходився старий храм, але Господь відкрив їм його. Громада для релігійних потреб отримала в користування приміщення старого клубу, що був складений із каміння. Але замість того, щоб облаштовувати його під храм, після поради настоятеля прот. Сергія Орловського, вирішили його розібрати і на тому місці побудувати новий храм. Так віруючі віднайшли фундамент старої церкви, що стояла на березі Дністра. Таким чином стало зрозуміло, що безбожники для будівництва клубу використали матеріали зруйнованого храму.”

Цього тижня Козлов відвідав архієпископ Вінницький і Тульчинський Михайло, який під час здійснення чину заснування храму освятив наріжний камінь, разом з грамотою про урочисту подію було закладено в фундамент.

Наразі сільська громада не має повноцінної святині, тож була змушена все богослужіння проводити в пристосованому приміщенні однієї з хатин.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin