Вінниця
04.05.2024
11.41° C
Вгору

Отримав 10000 доларів США за допомогу призовникам у незаконному перетині кордону: яке покарання йому загрожує

Мешканець Черкащини допомагав чоловікам призовного віку перетнути кордон на територію Республіки Словаччини поза межами пунктів пропуску. За це йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

“У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили 49-річного правопорушника. Раніше судимий за тяжкі злочини підозрюваний розповсюджував інформацію про те, що може допомогти військовозобов’язаним чоловікам незаконно перетнути державний кордон України. Попередньо він обговорював спосіб виїзду, місце та ціну «послуги» із клієнтами. Фігурант проводив інструктаж щодо правил поведінки при перетині кордону та переправляв їх до сусідньої країни”, – йдеться в повідомленні.

Нещодавно, 19 квітня, правоохоронці, за силової підтримки спецпризначенців КОРДу, затримали чоловіка на автодорозі у напрямку іншої області. Він рухався до державного кордону, аби сприяти незаконному перетину одному із чоловіків призивного віку.

“Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького райуправління за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП та УСБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом окружної прокуратури. 20 квітня чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) України”, – зазначили правоохоронці.

Суд обрав 46-річному зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Правоохоронці встановлюють коло осіб, які могли бути причетними до правопорушення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin