Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Нардепу Дмитруку оголосили підозру за бійку з військовим і правоохоронцем

Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України через напади на правоохоронця та військового. Джерела Суспільного в правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про Артема Дмитрука.

Як повідомили в ОГПУ, нардепа підозрюють у вчиненні нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричиненні потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві.

За даними слідства, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

Дії нардепа кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України – закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб.

Крім того, в інший період часу депутат, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Дії кваліфіковано:

  • за ч. 1 ст. 122 КК України — умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • за ч. 1 ст. 296 КК України — грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

В ОГП зазначили, що підозрюваного викликають до слідчого ДБР для проведення слідчих та процесуальних дій 29 та 30 серпня.

Видання УП з посиланням на джерела повідомило, що Дмитрук 24 серпня незаконно виїхав за кордон.

За словами джерел у правоохоронних органах, нардеп залишив територію Молдови і через аеропорт “Кишинів” полетів в Італію (рейс о 17:40 “Кишинів — Рим”). Водночас джерела УП в Молдові повідомляють, що з Кишинева до Риму нардеп вилетів у неділю вдень.

Речниця ОГП Надія Максимець у коментарі Суспільному повідомила, що вже розпочато кримінальне провадження “за фактом можливої організації незаконного перетину державного кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб”.

“У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 КК України, прокурори спільно зі слідчими та оперативними підрозділами ДБР, а також Держприкорднослужбою проводяться першочергові слідчі дії”, — поваідомила Максимець.

Сам Дмитрук заявив, що підозру йому не вручали.

“Офіс Генпрокурора повідомив мені про підозру через “напади на правоохоронця та військового”. Власне нічого нового. Влада продовжує своє полювання на незгодних із режимом. І так, до речі, жодних підозр мені ніхто не вручав”, — написав він у Телеграм.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin