Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Що святкують 10 серпня в Україні й у світі?

10 серпня в Україні і світі відзначають Всесвітній день лева. Це свято було започатковане 2013 року організацією Big Cat Rescue, яка займається захистом великих кішок від жорстокого поводження та зникнення. Мета цього дня – привернути увагу до проблем, із якими стикаються леви в дикій природі, та підвищити обізнаність про необхідність їхнього захисту. За останні десятиліття популяція левів значно скоротилася через втрату середовища існування, браконьєрство та конфлікти з людьми.

Також 10 серпня Міжнародний день влогінга. Це свято було започатковане для того, щоб відзначити популярність та вплив відеоблогів у сучасному світі. Влогінг (відеоблогінг) — це створення та публікація відео, які зазвичай розповідають про повсякденне життя, подорожі, хобі або інші цікаві теми. Влогери часто діляться своїми думками, досвідом та порадами з аудиторією, створюючи таким чином особливий зв’язок зі своїми глядачами.

А ще 10 серпня Міжнародний день біодизеля. Це свято було започатковане для привернення уваги до поновлюваних джерел енергії, зокрема біодизеля, який є екологічно чистим паливом. Біодизель виробляється з рослинних олій або тваринних жирів і має значно менший вплив на навколишнє середовище порівняно з традиційним дизельним паливом. Він швидко розкладається в природі, зменшує викиди окису вуглецю та сажі. Цей день також відзначає запуск першого дизельного двигуна, який працював на арахісовій олії, що відбувся 10 серпня 1893 року.

10 серпня святкують День оновлення біографії. Це свято було створене для того, щоб нагадати людям про важливість оновлення своєї біографії та особистої інформації на різних платформах.

Джерело: ТСН

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin