Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Рятувальники б’ють на сполох: на Вінниччині спалахнуло 70 пожеж

Минулої доби вінницькі рятувальники 70 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, де 61 із них сталася на відкритих територіях. 

Суха рослинність горіла Хмільницькому, Тульчинському, Гайсинському, Вінницькому районах області та в місті Вінниці. Вогнем обпалено понад 30 га ґрунту. Більшість загорянь – наслідки необережного поводження з вогнем людей. 

Зокрема, необережність під час куріння призвела до пожежі господарчих будівель в с.Іванівці Барської громади та в с.Соколова Хмільницької громади Через потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал зайнялася ще одна господарча споруда в с.Війтівці Липовецької громади. Вогонь знищив покрівлю будівлі на площі 32 кв.м. 

Ще одне одну із пожеж в господарчій будівлі довелося ліквідовувати надзвичайникам в селищі Кирнасівка Тульчинської громади. Полумʼям знищено 3 центнери сіна та домашні речі. 

Того ж дня, найімовірніше через коротке замикання електромережі, зайнявся приватний житловий будинок в селищі Браїлів. В результаті, знищено дах помешкання на площі 20 кв.м та електротехніка.

Бійці ДСНС також ліквідували пожежу в помешканні с.Жеребилівка Яришівської громади. Попередньо, причиною загоряння стала необережність з вогнем невстановленою особою.

Рятувальники вкотре застерігають громадян не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також закликають дотримуватися правил безпеки в побуті. Бережіть своє майно від пожеж!

 

facebook sharing button
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin