Вінниця
30.08.2024
22.66° C
Вгору

30 людей втопилось на Вінниччині з початку літа: деталі

На Вінниччині з початку літа втопилось 30 дітей, з них 7 дітей. Основні причини трагедій — вживання алкоголю, недбалий догляд за дітьми та аномальна спека. Рятувальники провели показові навчання з надання домедичної допомоги та нагадали про правила безпеки на воді.

Про це повідомило Суспільне Вінниця зі слів речниці ГУ ДСНС області Оксани Урбанської.

У Вінниці офіційно закриті всі пляжі, тому на них немає рятувальних постів. За словами начальника групи водолазно-рятувальних робіт Артьома Січка, найбільше випадків утоплення трапляється на затоплених кар’єрах та ставках.

Рекомендації рятувальників

Рятувальники нагадують про правила безпеки біля водойм та зазначають, що коли людина тоне, важливо оцінити свої сили та ситуацію.

“Колись на морі мені довелося рятувати дитину. Важливо викликати швидку, а до її прибуття – надавати першу допомогу. Ніколи не вживайте алкоголь біля води і стежте за дітьми”, — поділився своїм досвідом вінничанин Ігор.

Крім того, для підвищення обізнаності населення про те, як діяти в критичних ситуаціях рятувальники проводять показові навчання з надання домедичної допомоги.

“Використовуйте будь-який плаваючий предмет, щоб подати його потопаючому. Це стабілізує його та не дозволить потягнути вас на дно. Якщо таких предметів немає, підійдіть до потопаючого ззаду, підтримуйте його під лопатки або охопіть через груди і заспокоюйте його“, — пояснив Артьом Січко.

Поради для безпечного відпочинку

  • Не купатися в місцях, які не обладнані для цього
  • Не розпивати алкогольні напої біля водойм
  • Пильно стежити за дітьми
  • Не запливати на глибину
  • У разі небезпеки негайно викликати допомогу
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin