Вінниця
30.08.2024
21.03° C
Вгору

Які альтернативні методи електрозабезпечення розглядають у Вінниці?

Масовані російські атаки по українській енергосистемі призвели до масштабних відключень електроенергії. З урахуванням того, що чимало станцій не підлягають відновленню, міська влада Вінниці вже готується до опалювального сезону та шукає можливості для альтернативного забезпечення електропостачання місцевих шкіл, садочків, лікарень та багатоквартирних будинків міста. Сьогодні, 16 липня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов побував на підприємстві KNESS, яке спеціалізується на відновлюваній енергетиці.

Про це повідомляє Вінницька міська рада. 

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, відновлювані джерела енергії, зокрема сонце, активно розвиваються у Вінницькій громаді на базі виробничих потужностей місцевого бізнесу та об’єктах соціальної інфраструктури вже протягом двох років.

«Ми розуміємо, що потреба в забезпеченні електро- та теплопостачання – нагальна і наявності дизельних чи бензинових генераторів буде недостатньо. Тому протягом двох років ми активно працюємо з бізнесом над встановленням сонячних електростанцій, зокрема встановлюємо СЕС на лікарнях та Прозорих офісах і будемо продовжувати надалі цю роботу. Зараз мене хвилює питання наявності електроенергії в місцях загального користування багатоповерхових будинків, зокрема в тих, де розміщені індивідуальні теплові пункти. Тому ми запровадили нову програму для вінничан, яка передбачає фінансування 40 % вартості сонячних панелей, які мешканці багатоповерхівок встановлять на свій будинок. Перед нами також стоїть завдання забезпечити умови для повноцінної роботи шкіл в холодну пору року, щоб не переривати навчальний процес. Тому зараз ми обговорюємо з керівництвом KNESS, яка спеціалізується на цих питаннях, додаткові можливості для забезпечення електроенергією в громаді», – розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Гендиректор компанії KNESS Сергій Шакалов зазначив, що попри виклики, з якими зіштовхнулась Україна через ракетні удари по енергосистемі, найгіршого сценарію в осінньо-зимовий період можна буде уникнути якщо бізнес вчасно вирішить, яким чином забезпечити свої потреби в електроенергії.

«Варіантів є чимало на різні бюджети та на різні потреби. Найголовніший меседж – всі мають подбати про себе і тоді найгірший сценарій не справдиться. Пройти через енергетичні виклики можемо завдяки єдності та спільній відповідальності», – сказав Сергій Шакалов.

Серед іншого, Сергій Шакалов, розповів про активну роботу групи компаній KNESS в частині розробки та виробництва установок зберігання енергії (УЗЕ) для роботи на ринку допоміжних послуг та балансування об’єднаної електроенергетичної системи України. Одну із таких установок by KNESS потужністю 1 МВт під час зустрічі – продемонстрували. Ця установка зберігання енергії – власне технологічне рішення, яке розроблене, спроєктоване та виготовлене потужностями Групи компаній KNESS. Наразі УЗЕ на етапі підготовки до проходження сертифікації на надання послуг з регулювання частоти для оператора системи передачі та отримання статусу учасника ринку з функціональною роллю оператора УЗЕ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin