Вінниця
27.04.2024
15.23° C
Вгору

У Вінниці помер талановитий лікар – засновник Центру лікування захворювань хребта

У Вінниці помер лікар Коваленко Євген Миколайович, який присвятив медицині більшу частину свого життя. Серце талановитого медика та прекрасної людини зупинилось 24 березня. Повідомляє телеканал “ВІТА”.

Коваленко Євген Миколайович народився в місті Горлівка в дружний багатодітній родині. Після закінчення восьми класів вступив у професійно-технічне училище, де вивчав справу електромеханіка та займався спортом. Саме тут мужність майбутнього лікаря загартувала вільна боротьба. Здобув звання кандидата в майстри спорту, а головне – вірних друзів на все життя.

Після закінчення професійно-технічного училища з відзнакою Євген Миколайович вступив до медичного інституту. Був головою студкому гуртожитку. Після чотирьох років навчання, перевівся до військової академії, а по закінченню – лікував солдат і офіцерів, та членів їхніх родин. Особливо турбувався за солдатів, всіляко допомагав їм. Де б не служив, а тягнуло до Вінниці, – розповідають рідні.

У Вінниці помер талановитий лікар - засновник Центру лікування захворювань хребта

Пізніше Євген Миколайович демобілізувався та взявся за омріяне – почав лікувати людей та навчати цього інших. Свою мрію чоловік здійснив – заснував у 2005 році у Вінниці Центр лікування захворювань хребта та суглобів, центр мануальної терапії. Свої знання, здобуті у Празі у професора Карла Левіта, хотів і доніс до України.

Євген Миколайович перевів англомовний підручник для студентів медичного університету, проводив курси та лекції для лікарів. Ввесь свій час, знання та вміння націлив на лікарську справу. Уважно ставився до кожного хворого, постійно навчався, хотів допомагати, знімати біль. Справу Євгена Миколайовича продовжують син, донька, співробітники…

Фото: ІТА “ВІТА”

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin