Вінниця
27.07.2024
17.58° C
Вгору

Дружина ексрегіонала шпигувала на Вінниччині для ФСБ і вихваляла Путіна

Служба безпеки затримала агентку ФСБ, яка збирала інформацію про Сили оборони у Вінницькій області та виправдовувала збройну агресію РФ.

Фігуранткою виявилась дружина колишнього функціонера Партії регіонів, який до 2015 року очолював місцеву райраду, повідомила 11 березня пресслужба СБУ.

“За вказівкою російської спецслужби вона намагалася виявити аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами ЗСУ, а також з’ясувати наявність ППО поблизу авіаційних об’єктів. Крім того зловмисниця цікавилась геолокаціями медзакладів, де лікуються українські захисники, та розвідувала маршрути руху військових ешелонів. У разі отримання інформації, агресор планував використати її для підготовки ракетно-дронових ударів по регіону”, – звітує відомство.

Співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку, а потім покроково задокументували її злочинну діяльність і затримали. Вдалося запобігти ворожим ударам по стратегічній інфраструктурі на території області.

Фігурантка з анонімного акаунту в “Однокласниках” закликала до підтримки російського диктатора Володимира Путіна та виправдовувала вторгнення російських військ в Україну. Саме через свою антиукраїнську активність у забороненій соцмережі вона потрапила у поле зору ФСБ і була завербована.

Під час обшуків у помешканні затриманої вилучено мобільні телефони та планшет, які використовувала для комунікації з ФСБ.

Фігурантці повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin