Вінниця
17.05.2024
14.03° C
Вгору

Лідерство під час війни, розвиток та стале відновлення України – ключові напрямки роботи Всеукраїнського форуму для жінок

Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у Всеукраїнському форумі «Лідерство жінок під час війни».

До заходу долучились 400 представниць  різних сфер діяльності.

«Жіноче лідерство стало одним з потужних інструментів виживання для всієї країни. Цей захід покликаний об’єднати лідерок різних напрямів діяльності задля розвитку стійкості та сталого відновлення України», — зазначила посадовиця.

Мотивуючою промовою розпочала захід Джанет Енн Наполітано, Міністерка внутрішньої безпеки США (2009—2013), губернаторка Аризони (2002–2009), членкиня консультативної ради при президентові з питань розвідки.

Серед спікерок також Оксана Жолнович – Міністерка соціальної політики, Ганна Маляр – заступниця Міністра оборони України, Валерія Іонан – заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції, а також Віра Михайленко –  Голова Вищого антикорупційного суду.

«Не варто казати, що жінки – це надійний тил. Безумовно, вони виконують багато роботи та керують багатьма процесами на мирних територіях. Проте 30% українських військових – це жінки. Вони як у тилу, так і у найгарячіших точках здобувають перемогу», — зазначає Наталя Заболотна.

За її словами, перш за все, усі сфери діяльності нашої країни мають поповнюватися компетентними, освіченими та цінними професіоналами.

«Пишаюся, що українські жінки стійкі, мужні, витривалі та незламні. Вони знаходять себе та розкривають свій потенціал у всіх сферах заради одного – перемоги. — підкреслила посадовиця. – Маю велику честь та відповідальність працювати в органах влади України. Із такими жінками Україна неодмінно переможе!»

Також вона висловила сподівання, що гендерний аспект ніколи не буде стояти на заваді у формуванні будь-якого трудового колективу чи спільноти. Це ознака розвиненого європейського суспільства.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin