Вінниця
28.04.2024
13.39° C
Вгору

Навчають та пропагують здоровий спосіб життя: у пришкільних таборах Вінницької громади вирує спортивне життя

З початку червня свої двері для учнів відчинили пришкільні табори. Тут для дітлахів пропонують насичене дозвілля, у межах якого чільне місце посідають спортивні розваги. Їх організатором виступає комітет по фізичній культурі та спорту ВМР спільно із тренерами та вихованцями МДЮСШ міста.

Наразі тренерсько-викладацький склад МДЮСШ уже завітав у гімназію №24, ліцеї № 27,22,10,7,1,16,21 та № 33, табір “Зоряний” при КЗ “Вінницький ліцей №18″ та табір “Вернісаж” при КЗ “Вінницький ліцей №6”, Вінницько-хутірському ліцеї. Головне завдання тренерів полягає в тому, щоб сформувати в дітей та підлітків свідоме ставлення до власного здоров’я.

“Дуже активні та веселі діти. Неймовірно розумні та дружелюбні вчителі, — каже інструктор методист МСДЮСШОР з баскетболу Крістіна Сороченко. — Будемо раді бачити їх у нас, а саме в професійному спорті”.

Під час спортивного дозвілля діти взяли участь у вікторинах, легкоатлетичних естафетах із м’ячем та спортивних майстер-класах, а також тренери провели гру в баскетбол.

“Так, спортсмени та тренери-викладачі завітають зі спортивною програмою майже у всі пришкільні табори. Будемо раді якщо дітям сподобається якийсь вид спорту й вони прийдуть у наші спортивні школи для розвитку своїх спортивних здібностей”, — зауважив голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР.

За рівнем надання відповідних послуг Вінниця випереджає інші міста нашої країни. Такими є результати опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine.

Зазначимо, 5 червня у Вінниці свою роботу розпочали 27 пришкільних таборів, з яких 25 розташовані на базі міських шкіл, та ще два табори на приєднаних територіях. Відпочинок вихованців триватиме до 22 червня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin