Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

У загальноосвітніх закладах Вінницької громади навчальний рік завершився низкою благодійних ініціатив

За результатами благодійної акції «Донатим на Сармата», що тривала у закладах загальної середньої освіти Вінниці протягом минулого тижня, спільними зусиллями освітянської спільноти вдалося зібрати понад 260 000 гривень.

За ці кошти громадська організація «Мольфар» придбала розвідувальний квадрокоптер «DJI Mavic 3T» (на суму 247 960 грн) для роти спеціальної розвідки 74 окремого розвідувального батальйону. Залишок від суми спрямують на придбання позашляховика для медичної роти підрозділу Героя України Да Вінчі. Акцію проводили з ініціативи департаменту освіти Вінницької міської ради спільно з ГО «Мольфар».

Окрім того, з нагоди завершення цього навчального року учні, їх батьки та педагоги закладів освіти Вінницької громади провели низку інших благочинних ініціатив на підтримку ЗСУ.

Як розповідає директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, лише за травень цього року вдалось зібрати та направити у різні військові підрозділи сотні маскувальних сіток та окопних свічок, продукти харчування, консервацію та смаколики. За зібрані на шкільних благодійних акціях та ярмарках кошти заклади закупили та передали нашим захисникам (у тому числі й через благодійні організації) тактичні шоломи та навушники, засоби гігієни, ковдри та комплекти постільної білизни, одяг, польовий посуд, хімічні грілки, сухі душі, каремати, медикаменти, амуніцію та спорядження, сонячні батареї, рації для зв’язку, автозапчастини, інструменти для ремонту авто та багато інших необхідних речей.

У співпраці з Волонтерським центром на громадських засадах Лука -Мелешківської ТГ шкільними родинами комунальних закладів було придбано 2 автомобілі: Toyota Hiace (Вінницький ліцей №33), та Ford Explorer (спільними зусиллями вінницьких ліцеїв №1, №22 та початкової школи №25. Крім того ВЛ №4, ВТЛ, Великокрушлинецька гімназія частково долучились до придбання інших автівок.

Аби наші розвідники мали змогу пильнувати за ворогом, загальноосвітні заклади №№6, 15, 24, 26, 27, 29 та № 34 придбали та передали у різні військові підрозділи квадрокоптери «Mavic 3».

Через волонтерів від вінницьких закладів загальної середньої освіти №№5, 3, 8, 11, 17, 22, 27, 29, 34, 36, Стадницької гімназії та Писаріського ліцею нашим захисникам передали на передову тепловізори та прилади нічного бачення.

Для забезпечення наших воїнів безперебійним інтернет-зв’язком ліцеї №1 та №10 спрямували донати на закупівлю систем супутникового зв’язку «Starlink».

Також за останній місяць заклади передали на потреби військових такі важливі об’єкти, як дизельний генератор (ВЛ №20), радіостанцію (ВПШ№5) та GPS-навігатор (ВЛ №10). Окрім того, ліцеї №17 та №32 передали цільову допомогу на лікування важкопоранених бійців із Вінниці, а ліцей №35 – на підтримку вчителів закладу, що наразі обороняють нашу незалежність від російського агресора.

«Благодійницька діяльність вже стала системною формою роботи у наших освітніх закладах, адже від першого і до останнього дзвоника учнівська, батьківська та педагогічна спільноти невтомно волонтерили та робили усе можливе, щоб допомогти нашим захисникам. Вважаємо, що плідне на добрі справи завершення навчального року – це гідний внесок вінницької освітянської родини в українську перемогу над ворогом», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin