Вінниця
27.04.2024
17.27° C
Вгору

«Важлива місія наблизити перемогу та відновити освітній процес»: у Вінниці провели магістральну(не)конференцію EdCamp Vinnytsia «Освітній страйк. Виклики та точки зростання»

Цими вихідними в комунальному закладі «Вінницький ліцей №4 ім. Д.І. Менделєєва» відбулась (не)конференція “Освітній страйк. Виклики та точки зростання”. Понад 200 учасників з різних куточків України, а це: здобувачі освіти, їх батьки, учителі та освітні управлінці доєднались до заходу аби завдяки здобутим знанням розвивати освіту далі.

Розвиток інформаційно-комунікативних навичок, критичного мислення, сприяння підвищенню педагогічної майстерності, пошук ресурсу для зростання, безліч практичних кейсів для застосування у школі, досвід створювати освітні продукти, емоційне розвантаження – отримали освітяни України під час (не)конференції у 4 ліцеї.

“Сьогодні тут це не тільки вчителі, а ще батьки, учні, які доєднались до нас з різних регіонів України: Київ, Одеса, Кривий Ріг, Тернопільщина, Донеччина тощо. Таким чином ми залучаємо всіх учасників освітнього процесу, щоб на нашому заході створити справжню атмосферу спілкування, де ми можемо почути думку не лише освітян, але учнів і батьків, що дуже важливо та цінно”, – розповіла координаторка проєкту Анастасія Крикун.

Заступниця директорки департаменту Ірина Божок, яка зауважила, що наразі відбуваються зміни у всіх галузях і особливо в освітній. “Тим більше зараз, коли у зв’язку з війною, наші діти потребують особливої підтримки та розуміння. – Департамент освіти ВМР підтримує такі заходи, тому, що є розуміння того, тому що без розвитку змін немає, а українську освіту потрібно розвивати, і під час війни й особливо після завершення”.

Під час заходу у приміщенні ліцею №4 діяла фотовиставка «Незламна освіта». «Сьогодні тут представлено світлини десяти шкіл Чернігівщини, які постраждали, які були серйозно пошкоджені під час повномасштабного вторгнення в Україну. Отож, маємо докладати максимум зусиль для відбудови освіти та повернення дітей до повноцінного навчання. Адже діти наше майбутнє, ми маємо дбати про їхню освіту й розвиток. Але на жаль, в деокупованих регіонах, заклади освіти просто знищені», – сказала координаторка проєкту Тетяна.

Також під час заходу функціонував благодійний ярмарок, на якому були представлені авторські роботи учнів: мило, картини, браслети, іграшки тощо. Всі гроші, які отримали на ярмарку пішли на відбудову школи в Новому Бикові, що на Чернігівщині, яка зазнала жахливих руйнувань.

Довідка: Український рух EdCamp об’єднаний навколо громадської організації «ЕдКемп Україна», серед завдань якої — професійний розвиток шкільних педагогів, підвищення статусу вчительської професії та загалом реформування системи освіти Україні. Сьогодні EdCamp Ukraine є найбільшим освітянським рухом у країні, до якого приєдналися десятки тисяч освітян з усіх областей України, великих і малих населених пунктів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin