Вінниця
27.04.2024
6.9° C
Вгору

У Вінниці відбувся Всеукраїнський турнір з плавання

Днями, в міському Палаці дітей та юнацтва відбулись дводенні змагання з плавання, присвячені пам’яті рекордсменки Марії Гавриш. Участь у заході взяли понад 100 юних спортсменів. Організатори турніру: департамент освіти ВМР та Вінницький міський палац дітей та юнацтва.

Кролем, брасом, на спині та естафета вільним стилем. У програмі змагань – олімпійські дистанції. Різні вікові категорії та стилі плавання. Участь у турнірі взяли хлопці та дівчата, також були проведені командні змагання, – аби в результаті проявити найкращий та найшвидший результат.

Як розповіли організатори, цьогоріч формат змагань дещо відрізняється від попередніх років, що проводились з 2007 року. Раніше вони мали статус міжнародних, але цьогоріч в умовах воєнного стану змагання мають статус Всеукраїнських.

«У змаганнях беруть участь спортивні команди нашого міста, Хмельницького та Жмеринки. Але ми щасливі, що можемо провести такий турнір. І це відбувається тільки завдяки Збройним Силам України, нашим Захисникам і Захисницям, які мужньо боронять нашу Батьківщину, захищаючи мирне небо, аби наші діти могли навчатися, відвідувати гуртки, ходити на спортивні секції, мати досягнення та розвиватися», – зауважила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Також вона додала, що символічною є і назва турніру. «Марія Гавриш – вінничанка, олімпійська чемпіонка та неодноразова переможниця багатьох змагань з плавання різних рівнів. Вона – зразок для наших дітей, у досягнені мети та розвитку», – зауважила вона.

У результаті змагань учасники подолали різні дистанції та вибороли свої нагороди.

“Сьогодні багато переможців, але я тут заради емоцій, які відчувають тільки ті люди, які, як і я, не уявляють свого життя без водного спорту”, – зауважила вихованка Палацу дітей та юнацтва Анна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin