Вінниця
17.05.2024
8.07° C
Вгору

Наталя Заболотна: Сім’ї безвісти зниклих військових мають бути під особливою увагою місцевої та обласної влади

За дорученням Начальника ОВА, його Перший заступник Наталя Заболотна разом з регіональним координатором Уповноваженого КМУ з питань безвісти зниклих осіб за особливих обставин Марією Довжик провели робочу нараду.

У засіданні взяли участь заступники голів територіальних громад, відповідальних за роботу з військовослужбовцями/ветеранами та їх сімʼями, керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та ЦПМСД усіх 63 громад області.

Під час наради присутні обговорили кроки для спрощення комунікації рідних військовослужбовців з числа безвісти зниклих з державними структурами. Інформація має подаватись вчасно, щоб територіальні громади могли оперативно допомогати людям.

«Кожного дня сім’ї, в яких рідні потрапили у полон або вважаються безвісти зниклими, з нетерпінням чекають на будь-яку звістку. Звичайно, в моменті очікування вони переживають стрес та тривогу. – зазначила Наталя Заболотна. – Сім’ї безвісти зниклих військових мають бути під особливою увагою місцевої та обласної влади! Отримувати соціальні пільги і гарантії, тобто все те, що передбачено державою”.

Зокрема, посадовиця підкреслила, що у разі виникнення будь-яких труднощів та запитань, пов’язаних зі зникненням близької людини, рідні можуть звернутися до компетентних спеціалістів.

В Україні працює Уповноважений з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин – Олег Котенко.

У м. Вінниця функціонує Офіс регіональної координаторки (вул. Єрусалимка, 8) – Марія Довжик.

Звертатися по допомогу можуть як жителі Вінницької територіальної громади, так і області за телефонами:

+38 097 723 27 97 (Марія Довжик);

+38 093 570 06 01 (гаряча лінія для звернень).

Також можна писати на ел.скриньку [email protected]

«Держава робить все можливе, щоб повернути та знайти кожного!» – підкреслила Наталя Заболотна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin