Вінниця
19.05.2024
8.89° C
Вгору

Про правове забезпечення вінничан у військових умовах

Питання, що стосуються юридичного супроводження та правової допомоги громадянам, завжди мають велику важливість. Однак, в умовах воєнного стану, ці питання стають надзвичайно актуальними. Юристи стикаються з типовими проблемами, пов’язаними з цим періодом, які потребують особливої уваги та професіоналізму.

На ці теми спілкувались з Леонідом Марцинковським,депутатом Вінницької міської ради, адвокатом та правником, в етері програми “Рефлекторія з Іваном Педоруком” Радіо Місто над Бугом.

Він завжди підтримує зв’язок зі своїми виборцями, актуалізує їхні потреби та сприяє в розв’язанні нагальних питань. Також, він є активістом Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який продовжує здійснювати важливу допомогу ВПО на Вінниччині та в обласному центрі, а також жителям окупованих територій та Збройним Силам України.

«Фактично з самого початку повномасштабного вторгнення змінилося життя кожного українця. Відповідно, було зупинено і порядок судочинства, правової діяльності, захисту інтересів в судах… Було закрито усі реєстри. Правова професійна активність знизилась. Згодом, було динамічно запроваджено електронну систему судочинства. Ці сервіси надзвичайно активно допомогли здійсненню правничої роботи. Вони себе абсолютно виправдали. На сьогодні певним чином змінилися вектори юридичних запитів від громадян: багато до нас звертається внутрішньопереміщених осіб. Надзвичайно турбують наших громадян проблеми із визначенням правого статусу «переселенці», «біженці», «внутрішньо переміщені особи»… Щобільше, це досить актуально в контексті працевлаштування та оформлення, наприклад, реєстрації місця проживання або ж фінансової допомоги від держави. Усіх підтримуємо – нікого не лишаємо без уваги» – розповів пан Леонід в етері проєкту «Рефлекторія».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin