Вінниця
05.05.2024
20.31° C
Вгору

Благодійний фонд “Право на захист”: ВПО – Великий Приклад Об’єднання

Благодійний Фонд «Право на захист» — визнаний лідер громадського сектору у сфері міграції в Україні. Здійснює адвокаційну діяльність для захисту прав переселенців; надає безоплатну юридичну допомогу із питань, пов’язаних із внутрішнім переміщенням та/або зумовлених конфліктом. Забезпечує надання гуманітарної допомоги в регіонах постраждалих від воєнних дій. Проводить регулярні моніторинги стану дотримання прав і свобод людини. Підвищує обізнаність українського суспільства та міжнародної спільноти щодо проблем наших бенефіціарів. Захищає права бенефіціарів через пряму правову допомогу. Допомагає особам без громадянства отримати доступ до основних прав (на освіту, медичну допомогу тощо). Працює над покращенням законодавства та чинних практик щодо осіб без громадянства. Просуває системні зміни за допомогою адвокаційних інструментів, включно із веденням стратегічних судових справ на національному та міжнародному рівнях та участі в законотворчій діяльності.

 

 

Раніше слово «переміщення» означало лише звичайний процес руху. Студенти переїжджали у великі міста, люди вирушали у відрядження, змінювали місце проживання за власним бажанням. З 2014 року слово «переміщення» в Україні асоціюється з війною, втратою дому, болем і тривогою. Внутрішньо переміщені особи живуть постійно між спробами адаптації та надією повернутись додому. Мільйони українців втратили багато, але вони ніколи не втратять право на дружбу, співчуття, допомогу та право на захист. – пише на своєму каналі БФ “Право на захист”.

На каналі БФ “Право на захист” ви зможете знайти також багато корисної та актуальної інформації: різні лекції, вебінари, інформацію стосовно правової допомоги для ВПО.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin