Вінниця
17.05.2024
14.82° C
Вгору

Вінничанин привласнив понад 1 мільйон гривень “Укрзалізниці”: подробиці

Як повідомили на Facebook-сторінці поліції Вінницької області, у 2020 році харківська приватна фірма уклала договір із замовником АТ “Українська залізниця” з модернізації автомотрис та машин для монтажу контактної мережі на суму понад 2 500 000 гривень.

37-річного директора товариства підозрюють у тому, що, надаючи послуги, він не виконав усі роботи по договору. Втім до акту здачі-приймання робіт чоловік вніс неправдиві відомості, написавши, що відповідно до технічного завдання роботи виконані у повному обсязі. Вартість невиконаних робіт та складових, які не були замінені під час модернізації, підрахували у понад мільйон гривень. Таку ж схему підприємець організував у 2021 році. Тоді він привласнив 90 000 гривень. Привласнені гроші чоловік вивів у готівку.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі підприємця та скерували до суду обвинувальний акт. За ч. ч. 3, 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, повторно), ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа), ч. ч. 1, 2 ст. 209 (розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом), чоловікові загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: “Суспільне. Вінниця”

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin