Вінниця
25.04.2024
10.54° C
Вгору

Вінниця відправила першу партію допомоги для деокупованого Херсона

У середу, 5 квітня, із Вінниці вирушила чергова гуманітарна допомога для Херсона. У вантажі 50 контейнерів для збору побутових відходів. Наразі це перший транш. Загалом, за кошти бюджету Вінниця закупила сотню баків. Деокуповане місто вкрай потребує таких засобів, адже рашисти практично знищили або вивезли все комунальне майно.

Постраждав від нещадного окупаційного «господарювання», щоденно обстрілюється ворогом, але живе і працює. Це Херсон сьогодні. Його мешканці попри все намагаються зберегти місто та не дати поринути у хаос: розбирають завали, прибирають вулиці, вивозять сміття. Втім, ресурсу для цього катастрофічно не вистачає. Щоб Херсон не залишався сам на сам із цією проблемою, депутати Вінницької міської ради виділили кошти із бюджету громади для купівлі 100 контейнерів. І ось наразі вирушає перший транш допомоги у кількості 50 сміттєвих баків.

«Сьогодні відправляємо на виконання рішення сесії Вінницької міської ради контейнери для збору відходів у м. Херсон. Таке прохання про допомогу ми отримали на початку цього року. Херсон перебував досить тривалий період під окупацією і сьогодні також там тривають бойові дії і тому військова адміністрація не мала можливості своєчасно забезпечити належним чином місто необхідною кількістю баків, – зазначив директор департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк. – Вінниця і міська рада постійно підтримує міста, які в першу чергу потерпають від військової агресії і в цьому випадку Херсон не став виключенням».

Юрій Семенюк також розповів, що контейнери закупили у Запорізького підприємства. Вони відповідають усім європейським стандартам, оцинковані та антивандальні, тож прослужать не один десяток років. Такими баками користуються комунальники по всій Україні і Вінниці, зокрема, де вони себе гарно зарекомендували.

Наша допомога Херсону – черговий приклад роботи за принципом громади для громад, зауважив депутат Вінницької міської ради Володимир Чорновол. Він каже, представники муніципалітету постійно на зв’язку з колегами – щоб розуміти, які є потреби та як можемо за можливості їх підтримати. Це прояв згуртованості українського суспільства, у тому числі місцевого самоврядування.

«Окрім цього ще в рамках нашого Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який заснований і створений міським головою Сергієм Моргуновим та головою обласної Ради Вячеславом Соколовим неодноразово надавали підтримку та відправляли різні вантажі у деокупований Херсон, у тому числі ми відправляли 30 тонн пального, спецтехніку та інші засоби», – зазначив Володимир Чорновол.

А депутат міської ради Дмитро Науменко додав, що незабаром до портового міста вирушить другий транш із сміттєвими баками. Але на цьому допомога не обмежиться.

«Вінниця й надалі, в особі нашого мера Сергія Моргунова, а також міської ради буде ініціювати надання допомоги Херсону», – зазначив депутат.

Для довідки:

Вінницька громада підтримує Херсон не вперше. Відразу після деокупації до портового міста відправили 30 тонн пального для підтримки роботи генераторів на підприємствах критичної інфраструктури. (Детальніше тут: http://surl.li/eoxxr)

Крім того, Вінниця передала Херсону броньований мікроавтобус та гуманітарну допомогу (Детальніше тут: https://t.me/vmroficial/6991)

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin