Вінниця
26.04.2024
7.93° C
Вгору

У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з компанією Firewood, яка “зайде” в індустріальний парк

У четвер, 8 грудня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов підписав Меморандум про співпрацю з ТОВ “Файєрвуд”. В майбутньому підприємство планує побудувати виробничі потужності на базі одного з індустріальних парків у Вінницькій громаді.

Товариство з обмеженою відповідальністю “Файєрвуд” працює у сфері машинобудування та легкої промисловості. Йдеться про оснащення для сушіння, накопичення та транспортування сировини різних видів (стружка, тирса, технологічна тріска), включаючи також переробку паливних дров.

Як сказав директор ТОВ “Файєрвуд” Олексій Формагей, на ринку компанія вже понад 15 років. В індустріальному парку планує налаштувати виробництво поліпропіленової тканини з подальшою переробкою в контейнери типу “біг-бег” (перший етап, який планують ввести в експлуатацію в 2023 році), а також виробництво ліній обладнання для виготовлення альтернативних видів палива гранул-брикетів (2 етап, який введуть в експлуатацію в 2024 році).

“Це масштабна робота і більше виробників такої продукції у нашому регіоні немає. Мені завжди було цікаво працювати там, де є підвищений рівень конкуренції і є велика потреба. А потреба насправді дуже велика. Тому такий міні-завод буде досить гарно вписуватися у запити і діяльність, яку веде регіон. Я маю на меті побудувати виробництво текстильного напрямку і збудувати виробництво машинобудування”, – сказав Олексій Формагей.

Фірма має намір працевлаштувати від 200 осіб, 80% найнятих працівників – жінки.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що це підприємство свого часу надало посильну допомогу для потреб міста – відшиті біг-беги. І важливо, що сьогодні компанія готова розвиватися далі. Розвиток міста напряму залежить від ефективного функціонування бізнесу, додав Сергій Моргунов. Тому міська команда робить усе можливе, щоб створювати оптимальні умови для залучення інвестицій.

“Українському виробнику потрібно робити акцент на додану вартість. Ми нещодавно визначилися з керуючою компанією індустріального парку, яка має наміри займатися сільськогосподарським напрямом і переробкою. Також велике значення для розвитку економіки нашої громади і країни в цілому мають проєкти таких компаній, як HEAD, UBC Group. Експерти оцінюють зараз Вінницький регіон як потужний регіон з розвитку промислового виробництва різного напрямку. Тобто Вінниця може перетворитися на своєрідний промисловий хаб з огляду на зручну логістику та географічне положення, а також можливості наших індустріальних парків. Крім того є ще багато браунфілдів на території міста, які також можна розвивати”, – сказав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin