Вінниця
19.04.2024
7.61° C
Вгору

У Вінниці триває навчання правильного користування генераторами у “пунктах незламності” на територіях шкіл

Вчасно заправити, контролювати рівень пального, заряджати акумулятор, знати, коли його запускали востаннє. Грамотно користуватись генератором – навчають вчителів шкіл, де є «пункти незламності». Майстер-класи проводять фахівці обслуговуючої компанії.  

Повідомляє ВІТА.

Здавалося, залили пальне, натиснули кнопку –  та й усіх справ. Втім, аби у випадку відключення світла, електрогенератор не підвів – потрібно задовольнити усі його примхи. Адже в критичний момент –  іншої альтернативи немає.

Генератори використовують для укриття, для освітлення. Тож людина, яка відповідає за його роботу, повинна мати базові знання, як із ним поводитись, – каже інструктор Анатолій Тищук.

Вчасно заправити та контролювати рівень пального, заряджати акумулятор, знати, коли його запускали востаннє. Правильно обслужити альтернативне джерело електрики – навчають вчителів шкіл, де є «пункти незламності».

Треба розуміти, що витрати генератора – близько 3,5 літри на годину, тому скільки пального залишилось треба тримати на особливому контролі, – говорить Анатолій Тищук.

Генератор потрібно запускати бодай раз на тиждень для підзарядки батареї.

Вчителі кажуть, що  постійно тестують генератори у пунктах обігрівання при школах. Готуються до морозів.

У Вінниці триває навчання з грамотного користування генераторами

У Вінниці “пункти незламності” облаштували не лише в ліцеях, а й у бібліотеках, підліткових клубах, великих спортивних школах, торговельних центрах.

Генератори – це основне. В нас 14 шкіл з великими генераторами, вони забезпечать гаряче харчуванням, – каже заступниця вінницького міського голови Галина Якубович. – Десять пунктів діє на базі бібліотек, там генератори допоможуть обігріти приміщення, підзарядити телефони.

Загалом у громаді вже розгорнули понад 100 точок обігріву. Та і на цьому не зупиняються. Знайти найближчий “пункт незламності” можна на онлайн-мапі, яку розробили фахівці Вінницької міської ради.

Нагадаємо, у Вінниці працюють “пункти незламності”. Тут люди можуть зігрітися, підзарядити телефони, випити чаю у разі екстрених відключень електроенергії чи тепла.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin